Personal

Mijlpalen in de sport

Een kleine CV met behaalde resultaten in de Martial arts.
De lijst met prestaties is aangepast met de uitslagen en verwachte toernooien van 2023.

Ga niet in op Facebook advertenties

Er komen vooral op Facebook veel handige dingetjes voorbij die met een grote "korting" worden aangeboden via verschillende websites. Even verder zoeken en je vindt de originele distributeur en het product voor veel minder.

Nederlands Kampioen!

De Nederlandse kampioenschappen poomsae werden dit jaar gehouden in Sporthal Galecop in Nieuwegein, het wat m'n eerste grote toernooi in de U50 klasse.

Taekwondo Photoshoot + Photoshop

Weer even met me collega de studio in gedoken op de zaak om het een en ander te proberen. Het resultaat mag er zijn maar een strak zwarte of witte achtergrond is ook maar zo zwart/wit, dus even met Photoshop wat interesanter gemaakt.

Petten collectie

Door de jaren heen heb ik een aardige collectie petten verzameld. Eigenlijk verzamel ik alleen fitted petten en wat flex-/stretch-fit petten. Snap backs etc doe ik eigenlijk niet aan tenzij er echt geen fitted variant is.

In deze post wil ik proberen m'n hele collectie online te gaan zetten. Ik ben druk bezig de nodige details te verzamelen en foto's. Deze post bevat nu zo'n 25 petten die ik bij de hand had, er volgt nog veel meer.

Taekwondo photoshoot

Aangezien m'n collega foto's kwam maken voor het geboorte kaartje meteen van de gelegenheid gebruikt gemaakt om wat taekwondo foto's te laten maken.

IT'S A BOY!!!

Zaterdag 9 juli 2016 om 22:50 vader geworden van een zoon, Percy Quintin Rosa.

Nationale Poomsae & Freestyle Kampioenschappen 2015

Dit jaar hing het er om of ik wel mee kon doen met de nationale kampioenschappen. Door 3 oogoperaties al maanden niet kunnen trainen en door de narcose ook totaal geen uithoudingsvermogen meer. Toch wisten m'n poulegenoten me te overtuigen om toch mee te doen. Al met al geen verkeerd besluit geweest.

12 luchthaven tips die je vast niet kent

Ik ben dol op reizen, ik vlieg graag maar soms is de luchthaven de slechtste ervaring ooit en dat kan echt een domper op je reis zijn. Met deze tips, waar zelfs de meest fervente reizigers geen idee van hebben, kan het een stuk aangenamer worden!

Nationale Poomsae & Freestyle Kampioenschappen 2014

Tijdens het Nederlands kampioenschap poomsae & freestyle in Topsportcentrum Rotterdam moesten er twee vormen worden gelopen. Als eerste poomsae taegeuk chil jang gevolgd door poomsae taebeak. Met een totaal score van 13,60 behaalde ik de derde plaats.

Vakantie tip: stroom

Iedereen die wel eens buiten europa of in Engeland op vakantie kent het wel, die ellendige stekkers in het buitenland. Wat heeft men tegenwoordig vaak mee? Mobiel, tablet, laptop, compact camera, DSLR, scheer apparaat, etc. Dat zijn heel wat verloop stekkers.

2014 - Florida, USA - Universal Studios

Deze trip voor het eerst in jaren weer eens in Universal Studios geweest. Het was al weer jaren geleden dat ik heir was en er is dan ook veel veranderd. De grootste aanpassing en toevoeging is het hele Harry Potter deel in beide parken.

2014 - Florida, USA

Onverwachts een tripje naar Florida. Er moet nog een hoop geregeld worden maar we gaan er het beste van maken. Volgende week hopelijk tijd voor wat leuke dingen zoals Harry Potter park en Disney.

Nationale Poomsae & Freestyle Kampioenschappen 2013

Tijdens het Nederlands kampioenschap poomsae & freestyle in Topsportcentrum Rotterdam moesten er twee vormen worden gelopen. Als eerste poomsae taegeuk pal jang gevolgd door poomsae Keumgang. Met een totaal score van 13,07 behaalde ik de derde plaats.

4e dan taekwondo

Vandaag was het dan eindelijk zover. Na ruim 3 jaar wachten mocht ik examen doen voor m'n 4e dan. Bij het behalen hiervan hoort de titel van sabum nim, leraar, daarom is dit een van de zwaarste examens waar veel gevraagd word.

Open Tapia Technical 2012

Tijdens de Open Tapia Technical 2012 moesten twee vormen worden gelopen, als eerste poomsae Taebeak gevolgd door poomsae taegeuk pal jang. Met een totaal score van 15,84 behaalde ik de tweede plaats en 20 punten voor EK/WK kwalificatie.

Nationale Poomsae Kampioenschappen 2012

Tijdens het Nederlands kampioenschap poomsae in Topsportcentrum Rotterdam moesten er twee vormen worden gelopen. Als eerste poomsae taegeug chil jang gevolgd door poomsae Sipjin. Met een totaal score van 12,80 behaalde ik de tweede plaats.

Nationale Poomsae Kampioenschappen 2010

Tijdens het Nederlands kampioenschap poomsae in de Jan Massinkhal in Nijmegen moesten er twee vormen worden gelopen. Met een totaal score van 15,03 behaalde ik de tweede plaats.

2009 - Manhatten, NY, USA

Daar sta je dan in Fort Lauderdale, klaar om via Newark naar huis te gaan. De vlucht was "vertraagd" (lees: te leeg om rendabel te vliegen) en nu geen tijd om over te stappen op de vlucht naar Amsterdam. Wel weten te regelen dat we de vlucht naar Parijs zouden nemen en dan door naar Amsterdam.

2009 - Florida, USA

In Maart 2009 in Florida gezeten. In eerste instantie voor de World Baseball Classic waar Nederland het moest opnemen tegen Venezuela en de USA, en voor een oefenwedstrijd van de Florida Marlins tegen de Phillidelphia Phillies waarna de echte vakantie begon.

2007 - Tampa, FL, USA

Een weekje spring training van de Amsterdam Admirals in Tampa. Foto's maken, zwemmen, Pina Colada's, wat een leven.

2005 - Las Vegas, NV, USA

Dit was m'n 4e of 5e keer in Las Vegas en meteen m'n kortste bezoek, vier dagen. Tijdens dit bezoek stond het vliegtuig spotten op Las Vegas McCarran International Airport, maar is er ook voldoende tijd geweest voor de casino's en wat sight seeing.

2005 - Beverly Hills, CA, USA

Tijdens het spotters tripje naar LAX natuurlijk ook de tijd genomen om de sights te zien. Beverly Hills mocht daarbij natuurlijk niet missen.

2003 - Maui, HI, USA - Hana Highway

Here's a tip you won't find in any tour guides, on Hana highway, around mile marker 7 there is a smal pulloff at a bamboo forrest and a hole in the fence. Go trough and follow the trail... It's awsome.

2003 - Maui, HI, USA

In het najaar van 2003 weer naar Maui geweest voor de voorlopig laatste keer. Ook deze keer heb ik voornamelijk de hele dag gesurfd, en af en toe een dagje de natuur in en van watervallen springen.