2009 - Manhatten, NY, USA
Time Square, Manhatten © Michael W. Rosa | XiPHiAS Photography

2009 - Manhatten, NY, USA

Daar sta je dan in Fort Lauderdale, klaar om via Newark naar huis te gaan. De vlucht was "vertraagd" (lees: te leeg om rendabel te vliegen) en nu geen tijd om over te stappen op de vlucht naar Amsterdam. Wel weten te regelen dat we de vlucht naar Parijs zouden nemen en dan door naar Amsterdam.

Bij aankomst in Newark stond er al een wagentje op ons te wacht om ons naar de gate te brengen waar we werden opgewacht bij de gate. De dame vraagt of wij de PAX zijn voor Amsterdam, en vervolgens sluit ze de vlucht en de gate. BAM, na wat herrie te lopen schoppen uiteindelijk terug naar waar we vandaan kwamen en daar naar de volgende vlucht naar Parijs. Dat kon niet geregeld worden aan de gate dus naar Continental balie met veel wachtende voor ons. Gelukkig een Heineken bar tegenover de desk dus we vermaakten ons wel.

Op kosten van Continental een dagje langer blijven en hotelletje in, een nadeel, we konden niet bij de koffers en daar liep ik dan in Maart in korte broek en t-shirt. Volgende dag maar de trein gepakt en een dagje in Manhatten gelopen. In eerste instantie op zoek naar kleding maar uiteindelijk viel het mee en heb ik het ondanks de kou gered met de veel te zomerse kleding.

Aangezien het maar een middagje was niet heel veel kunnen zien. Times Square, 5th Avenue, Broadway, Plaza hotel, Rockefeller Center, stukje Central Park en natuurlijk Hooters Manhattan.
Andere aanraders zijn FAO Swartz, de speelgoed winkel uit Home Alone, echt indrukwekkend. Coney Island is altijd leuk om heen te gaan en dan bij de originele Nathans een hotdog halen.

Mocht je echt goede Siciliaanse pizza willen en toch richting Brooklyn gaan dan is The Famous House of Pizza & Calzone een echte aanrader. Al 40 jaar een begrip in Brooklyn en om de hoek van m'n oom ;-) Hij is te vinden op 132 Union St Brooklyn, NY 11231. Vanaf Broadway met metro F naar Carroll Street en dan 10 minuutjes lopen door de oude straten van Brooklyn. Met de metro kom je onderweg langs wat bekende Nederlandse plaatsen zoals Schermerhorn. Altijd leuk hoe ze dat daar uitspreken.

Grotere kaart weergeven

Krijg je al trek, bekijk dan hier de menukaart.

Vergeet in New york ook de cheese cake niet, New York cheese cake is the best!


 


 

Image Gallery