12 luchthaven tips die je vast niet kent
Kijk wat mede reizigers vinden van de stoel die je hebt gekregen © SeatGuru | TripAdvisor

12 luchthaven tips die je vast niet kent

Ik ben dol op reizen, ik vlieg graag maar soms is de luchthaven de slechtste ervaring ooit en dat kan echt een domper op je reis zijn. Met deze tips, waar zelfs de meest fervente reizigers geen idee van hebben, kan het een stuk aangenamer worden!

Voor een soepele en veilige reis, lees deze belangrijke tips.

1. Controleer voor een reis naar de VS of je in aanmerking komt voor Global Entry of TSA Pre✓® programma's, zo kun je alle onnodige beveiligings gedoe overslaan.
Enkele voordelen zijn; geen wachtrijen, geen papierwerk, schoenen aan houden en laptop kan in de handbagage blijven.
Hier is het e.a. na te lezen in normale taal ipv overheids taal. Het is wel in het Engels, net als de bovenstaande officiele sites. The Global Entry Program: From Application To Airport

2. Pak een nacht vlucht en bespaar veel geld, en aangezien het niet druk is scheelt het ook veel tijd.

3. Het is eigenlijk toegestaan om je eigen alcohol in het vliegtuig mee te nemen maar, zolang het 100ml of minder is en de flesjes samen in het 20cmx20cm hersluitbare zakje passen kan je toch wat besparen op de baco.

4. De meeste mensen zijn rechtshandig en het is een gegeven die op impuls rechtsaf slaan, dus kies de linker beveiliging rij om een lange wachttijd te voorkomen!

5. Neem in je hangbagage een leeg flesje mee. Drinken is belachelijk duur op luchthavens, dus vul je fles na de beveiliging bij een fontein en bespaar wat geld!

6. Gebruik sites als SeatGuru om te kijken wat mede reizigers vinden van de stoel die je hebt gekregen en probeer desnoods een andere betere stoel te krijgen.

7. Vraag om een upgrade! Je weet nooit of er iets in business of eerste klas beschikbaar is als je het niet vraagt!
Vlieg als het rustig is of tijdens vakanties als er weinig zakelijke reizigers zijn, de kans dat ze je gratis of voor een kleine vergoeding kan upgraden is dan groter.
Wees loyaal, schrijf je in voor het airmiles programma van de maatschapij, zeker als je er vaker mee vliegt. Zelfs op het laagste niveau heb je meer kans op een gratis upgrade.
Ga vroeg naar het vliegveld om in te checken, de kans dat anderen al een upgrade hebben gekregen is dan kleiner wat je kans vergroot.
Kom laat bij de check-in. Het kan zijn dat de vlucht overboekt is en dat je dan wordt geupgrade om mee te kunnen. Deze optie is wel tricky want het kan zijn dat het overboekings probleem al is opgelost door eerdere passagiers te upgraden of dat de vlucht inmiddels echt helemaal vol zit en je de volgende vlucht moet pakken.
Ga netjes gekleed, in je bermuda op je slippers zal je minder snel een upgrade krijgen als business/casual gekleed in spijkerbroek en jasje.

8. Ben je snel vliegtuig ziek of bang voor turbulentie, zorg er dan voor dat je een ochtend vlucht neemt. Omstandigheden die leiden tot turbulentie komen meestal in de middag voor.

9. Als je met de auto naar vliegveld gaat en daar parkeert, zorg dan dat je naar lang parkeren gaat, dat is goedkoper dan op de luchthaven zelf.

10. Als je met kinderen reist hebben sommige luchthavens een familie lounge waar mama en papa een drankje kunnen doen terwijl de kinderen lekker spelen.

11. Als je je auto parkeert, maak dan een foto van je parkeerplaats, zodat je na een week of twee op reis niet vergeet waar je auto staat!

12. Is je koffer te zwaar en dus over gewicht limiet heen zit, draag dan extra kleding. Je zal het waarschijnlijk warm krijgen, maar hey, je hoefd tenminste niet bij te betalen voor je zware koffer!

Hopelijk heb je wat aan deze tips bij je volgende vliegreis.