2003 - Maui, HI, USA
'Ohe'o Gulch, Haleakala National Park

2003 - Maui, HI, USA

In het najaar van 2003 weer naar Maui geweest voor de voorlopig laatste keer. Ook deze keer heb ik voornamelijk de hele dag gesurfd, en af en toe een dagje de natuur in en van watervallen springen.

Ik heb de hele vakantie in de avond taekwondo kunnen trainen bij een sportschool die ik bij toeval tegen kwam, onder leiding van een hele aardige master uit Nieuw Zeeland, master Paul Main. Hij is de hoofdtrainer van Ohana Martial Arts waar naast taekwondo ook karate, wing chun en escrima word gegeven. De dojang van Ohama Martial Arts is in Kahalui op 255-D Alamaha Street.
Op de website vind je meer informatie, ohanamartialartsmaui.com/

Naast Ohana Martial Arts is een Puerto Ricaans restaurant Mama Ding's Pasteles die zoals de naam al doet vermoeden bekend staat om hun pasteles. Toen ik een van mijn eerste dagen weer terug op het eiland ging lunchen wam ik per toeval de taekwondo dojang tegen.
Zover ik begrijp is de vader van Mama Ding inmiddels overleden en is het nu een afhaal restaurant waar je minimaal een dag van te voren je bestelling moet plaatsen. Zeker de moeite waard om te doen.
Mama Ding's Pasteles zit naast de dojang in Kahalui op 255 Alamaha Street. Je kan ook telefonisch je bestelling doorgeven op nummer +1 (808) 877-5796.

De North Shore is leuk surfen voor de gevorderde (wind) surfer. Ben je nog niet zo'n die hard surf dude dan kun je beter vertoeven aan de zuidkant van het eiland waar het weer ook wat beter is. Mijn favorite hang out was Puamana Beach Park. Hier was ik dagelijks in het water te vinden. Gezellige mede surfers, barbeque plaatsen en dixies. Het park is vlak bij Lahaina waar ik dan ook vaak heen ging om te eten, of beter gezegt, waar ik 's morgens heen ging om koelbox te vullen met eten en drinken voor de dag.

Maui is niet groot maar van mijn verblijf bij m'n oom in Puamana naar het strand aan de andere vulkaan was je toch gauw een 45 minuten onderweg. Cruise control aan en radio op FM 93.5, KPOA 93.5FM Island sounds. Island wide. Terug in Nederland luister ik via internet en inmiddels via de KPOA App.

TODO:

word vervolgd