DIY

Verschillende doe-het-zelf posts voornamelijk over slimme verlichting via Zigbee zoals Philips Hue met Gledopto lampen.

Gletopto aan/uit wandschakelaar

Naast een arsenaal aan lampen heeft Gledopto ook meerdere afstandbedieningen, schakelaars en zelfs een WiFi-Zigbee bridge. In deze post ga ik het hebben over de nieuwe Gledopto aan/uit muur schakelaar.

Gletopto lampen

Gledopto heeft een heel scala aan Zigbee lampen, E27, E14, GU10, maar ook LED strip controlers, downlights buiten verlichting en flood lights. Hier een overzicht waar je Gledopto lampen kan kopen.

Philips Hue alternatief?

Philips Hue is een mooi maar prijzig systeem. Wat zijn de alternatieven? In deze post vergelijk ik een aantal systemen die met het Philips Hue systeem kunnen samenwerken waardoor je de kosten laag kunt houden.

RGB+CCT LED strips voor Philips Hue

In mijn zoektocht naar een LED strip om mijn IKEA Detolf kasten verlichten maar die ook compatible is met m'n Philips Hue systeem ben ik heel wat tegen gekomen en dit is wat volgens mij de beste combinatie is.

IKEA Detolf zigbee verlichting

Voor mijn twee IKEA Detolf kasten wilde was ik op zoek naar een mooie oplossing voor de verlichting. IKEA heeft zelf een downlight set en er zijn verschillende voorbeelden te vinden van het gebruik van LED strips. Ik wild ehet net even anders aanpakken.