Fotografie

In deze sectie zal ik in gaan op verschillende fotografie gerelateerde onderwerpen.

Fabeltje: meer megapixels is beter

Dit is mijn grootste afdruk tot nu toe, een billboard van zo'n 400x300cm. Dit moet wel met een 50 megapixel camera gemaakt zijn zullen velen denken. Niks is minder waar, het origineel is een 8.2 megapixel bestand van mijn oude Canon EOS 20D. Deze foto staat inmiddels al drie jaar bij Schiphol op een billboard.

Workflow

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden en dat zelfde geld voor de foto verwerkings workflow. Verwerking omdat het niet alleen gaat om het bewerken van de foto maar ook het categoriseren en archiveren van de beelden.

Sinds deze zomer gebruik ik twee nieuwe programma's in mijn workflow en dat brengt mijn totaal op vier. Je zou denken dat dit juist meer tijd kost maar deze twee applicaties besparen veel tijd. Het is nog niet perfect maar begint er op te lijken. Dit is een first draft van m'n uitleg, ik wil hier nog wat aan bijschaven, documenten en screenshots toevoegen.

Photo Mechanic

Deze zomer ben ik wat gaan spelen met Photo Mechanic. Ik had een aantal sportevenementen waaronder het EK Lacrosse waar ik als officiele toernooi fotograaf actief was samen met een collega. Om te zorgen dat de spelers makkelijk en snel foto's van hun team of hun zelf konden vinden was het van belang om op elke foto aan te geven welke spelers er op staan. Nu kan je naruurlijk een lijstje naast je houden met namen en rugnummers en deze bij elke foto intypen. Dit werkt leuk voor één losse wedstrijd maar met zoveel wedstrijden als met een EK loont het de moeite om wat tijd in de voorbereiding te steken en een simpelere manier te zoeken om dit op wedstrijd dagen snel te doen.