Mijn GoPro accessoires

Mijn GoPro accessoires

In het voorjaar van 2014 kocht ik mijn eerste GoPro, een HERO3+ Black en sindsdien de nodige accessoires verzamelt. Eind 2016 is daar de GoPro HERO5 Black bijgekomen en weer de nodige accessoires. In deze post laat ik zien wat ik allemaal heb en waar ik het allemaal voor gebruik. Vooral het gebruik van de verschillende accessoires is het meest interesante.

Cameras

Mocht je nog geen GoPro camera hebben dan zou ik zeker niet wachten op een nieuw model wat nog maanden kan duren en in de tussentijd heb je niks van je avonturen kunnen vastleggen omdat je geen camera had, en dat is zonde. Als ik kijk hoeveel ik de camera gebruik zou ik nu eigelijk niet eens zonder een GoPro camera kunnen.

Accessoires

Er zijn heel veel accessoires verkrijgbaar en inmiddels heb ik een aardige verzameling opgebouwd zoals je hieronder kunt zien. Toch zijn er een aantal accessoires die ik het meest gebruik en echt niet zonder zou kunnen. Hieronder probeer ik per accessoire het gebruik toe te lichten en wellicht zit er iets voor je tussen.

GoPro accessoires

Hieronder de accessoires die voor alle camera's geschikt zijn. Onder deze lijst volgt de lijst met camera specifieke accessoires.

 • GoPro Wi-Fi Remote
  Deze afstandbedining is erg handig en kan tot zo'n 100m je camera's bedienen. Ja, camera's, je kan meerdere GoPro HERO's aan de remote koppelen en tegelijk bedienen. Dit kan bijv. tijdens het maken van een tourtje op de motor erg handig zijn. Film alleen de interesante stukken zodat je niet uren aan materiaal hoefd door te zoeken.
  Inmiddels is de GoPro SMART Remote hiervoor in de plaats gekomen.
 • GoPro Wi-Fi Remote Mounting Kit
  Zoals de naam al zegt, accessoires voor de afstandbedining. Lanyard, polsmount,sleutel ringen en mount cradle. Met de cradle kan je de afstandbedining op elke GoPro mount monteren. Zet deze bijv. met een handlebar mount op je stuur van je motor of fiets om de camera('s) vanaf je handvat te bedienen.
 • GoPro 3-Way: Grip, Extension Arm en Statief
  Deze stond sinds de introductie al op m'n verlanglijstje maar aangezien ik al een pole had vond ik het niet direct noodzakelijk om deze te kopen. Toen ik mijn HERO5 Black kocht had Bever een aanbieding en kreeg je de 3-Way er gratis bij. Deze is nu onlosmakelijk verbonden met me HERO5 en gebruik ik elke dag.
 • Soonsun Accessoires Kit voor GoPro 3-Way
 • GoPro Jaws: Flex Clamp
  De GoPro Jaws: Flex Clamp klem je gemakkelijk op buizen, stangen, leuning, takken, etcetera. Klem hem op je fiets, instrument, microfoon, kinderwagen, noem maar op. Je kan je camera direct op de klem klikken of op de meegeleverde Gooseneck en draai je camera in de juiste positie.
 • GoPro The Jam (Adjustable Music Mount)
  Deze is gemaakt om op de toms van een drumstel of andere instrumenten te plaatsen maar is natuurlijk ook op andere attributen te bevestigen al zou ik afraden om deze mount te gebruiken waar hij echt vies kan worden door de modder ofzo.

GoPro HERO5/6 accessoires

GoPro HERO3/4 accessoires

Stroom voorziening

 • Wall Charger
  Deze heb ik al sinds me HERO3+ Black, voor een HERO5/6 zou ik de nieuwe GoPro Supercharger adviseren, deze heeft ook een USB-C poort om de HERO5/6 extra snel op te laden.
 • AUKEY Quick Charge 3.0 6-Port USB Quick Charger
  Naast me twee GoPro laders heb ik ook USB laders voor de SMART Remote, Removu P1, Brofish Battery BacPac, Sinomax HERO5 Battery Frame. Deze kan ik nu allemaal makkelijk in 1 laadblok prikken en met de GoPro Wall Charger er bij kan ik ook me PowerBanks opladen.
  Deze lader heeft vier 2.4mAh poorten en twee Qualcomm Quick Charge 3.0mAh poorten voor super snal opladen. Door het multivoltage van 100-240V en is hij ook erg handig om mee te nemen op vakantie. Je hebt alleen een lokale stekker of kabel nodig en je kan al je USB apparaten in 1 stopcontact opladen zonder dat je voor elk apparaat een losse stekker adapter nodig hebt.

GoPro HERO3/4 batterijen en laders

Geheugenkaarten

UPDATE: Ik heb een lijst gemaakt van de Top 5 Accessoires die je eigenlijk wel direct bij aanschaf van je camera zou moeten kopen.