GoPro: Top 5 accessoires

GoPro: Top 5 accessoires

Er zijn zoveel accessoires maar welke GoPro accessoire moet je nou kopen? Dat ligt helemaal aan wat je met de camera wilt gaan doen. Hieronder staat een top 5 van must-have accessoires voor elke GoPro eigenaar.

SanDisk Extreme Plus microSDXC 64GBMocht je nog geen bruikbare microSD kaart hebben dan is het eerste wat je nodig hebt om te beginnen een geschikt microSD kaartje. Afhankelijk van welke GoPro je hebt en wat je er mee wilt gaan doen heb je een bepaalde klasse kaart nodig. In mijn post over Geheugenkaarten ga ik hier op detail in. Geen zin om te lezen, dan kun je met de SanDisk Extreme Plus microSDXC 64GB.

Met 64GB kun je wel een dagje relaxed filmen en fotograferen met 128GB, die wordt ondersteund vanaf de HERO4, kun je intensief aan de slag. Bij m'n eerste GoPro kocht ik een 64GB kaartje omdat ik twee weken lang intensief gebruikt zou maken van de camera. Hier had ik liever 128GB willen hebben want kaartje raakte nogal eens vol. Maarja, sinds die twee weken red ik het eigenlijk ook met minder. Maar is 64GB wel lekker voor een onverwachte uitschieter.

Top 5

Nr. 5 - Opberg case

GoPro Casey Er zijn veel verschillende opberg systemen voor je GoPro. Van GoPro zelf heb je de Casey waar je meerdere camera's in kwijt kan of één camera en wat accessoires. Het mooie van Casey is dat er ook een grip in past zoals bijvoorbeeld de GoPro 3-Way, de nummer 2 in deze lijst. Daarnaast heeft deze spatwaterdichte en semi-harde case ook nog een uitneembaar zakje waar je je geheugenkaarten en baterijen in kwijt kunt.

Van GoPole heb je de Venturecase, een zachte spatwaterdichte case waar ook een grip in past maar ook een Chesty harnas of Headstrap. Deze case is net wat groter dan de GoPro Casey, maar is wel zacht.

Zelf gebruik ik een SP Gadgets P.O.V. Case Large die ik bij mijn HERO3+ Black kocht. Dit is een semi-hardcase waar 2 camera's met onderwaterhuis in passen met vakjes voor accu's en bacpacs. Daarnaast heb ik een RollPro III waar je 3 camera's met heel veel mount extenties en duimschroeven in kwijt kan. Deze wordt niet meer verkocht maar GoPole heeft een vergelijkbaar iets, de Trekcase.

Nr. 4 - Chesty Harnas

GoPro ChestyEen GoPro Chesty Harnas is eigenlijk wel voor alles te gebruiken als je een beeld wilt hebben vanuit je eigen persoon (POV). Met een beetje aanpassen en instellen is deze ook op huisdieren te bevestigen als is daar tegenwoordig de Fetch: Dog Harness voor.

Ik gebruik hem zelf bijvoorbeeld bij me taekwondo lessen, om mezelf te filmen vanuit de hoek van me tegenstander, in pretparken in attracties, water parken maar ik heb hem ook ooit bij een batboy omgedaan om vanuit het zicht van de batboy foto's te maken tijdens het honkballen.

Haarlemse Honkbal Week 2014
Haarlemse Honkbalweek, Chinese Taipei 0-3 USA, 18-07-2014 © Michael W. Rosa | XiPHiAS Photography

Nr. 3 - Jaws: Flex Clamp

GoPro Jwas: Flex ClampDe GoPro Jaws: Flex Clamp klem je gemakkelijk op buizen, stangen, leuning, takken, etcetera. Klem hem op je fiets, instrument, microfoon, kinderwagen, noem maar op. Je kan je camera direct op de klem klikken of op de meegeleverde Gooseneck en draai je camera in de juiste positie.

De Gooseneck kan direct op een Curved + Flat Adhesive Mount of op de klem worden geklikt. Gebruik op bijvoorbeeld je gitaar een verwijderbare instrumenten mountals je deze weer wilt verwijderen.

Nr. 2 - GoPro 3-Way Grip - Arm - Tripod

GoPro 3-Way: Grip, Extension Arm, Tripod De GoPro 3-Way is een van de meest veelzijdige accessoires. Het is niet alleen een selfiestick maar ook een grip, statief en steadycam.

 • Ingeklapt is de 3-Way 19cm lang en te gebruiken als Grip om uit de hand te filmen, dit is veel prettiger en stabieler dan met de losse camera in de hand;
 • volledig uitgeklapt is het een selfiestick van 51cm. Het mooie van de 3-Way is dat je deze ook gebogen kan gebruiken waardoor je als je jezelf filmt niet de stok in beeld hebt;
 • in het handvat zit een mini statief waar de camera direct op kan of waar je de rest van de 3-Way op kunt zetten waardoor je een hoger statief hebt.

Ook kan je de 3-Way in een U "vouwen" en de camera naar voren laten wijzen om hem te gebruiken als steadycam om bijv. vanuit een laag standpunt te filmen bijvoorbeeld tijdens het skaten, boarden, fietsen, etcetera.

Gebruik de 3-Way in combinatie met de GoPro Side Mount om horizontaal te filmen als je de 3-Way gebogen aan je zijkant houdt.

De 3-Way stond al op me verlanglijstje sinds hij op de markt kwam maar omdat ik al een andere pole had nod niet gekocht. Toen ik me HERO5 Black kocht was er een aanbieder die er gratis een 3-Way bij gaf. Van deze aanbieding heb ik dus gebruik gemaakt en sinds dien gebruik ik voornamelijk de 3-Way, mede omdat hij lekker compact opvouwt en als ik even een dagje de stad in ga dan past hij gewoon in me binnenzak.

Nr. 1 - GoPro Dual Battery Charger + Battery

GoPro HERO5 Dual Battery Charger + BatteryWat je ook met je GoPro gaat doen, extra accus zijn geen overbodige luxe. Toen ik me HERO5 Black kocht dan ook meteen een GoPro Dual Battery Charger + Battery kit gekocht. Hiermee kan je je extra batterij opladen en de andere batterij gebruiken.

De HERO5 Black GoPro Dual Battery Charger + Battery is een kit met een dubbel lader en batterij. Voor de HERO4 heeft GoPro ook een GoPro Dual Battery Charger + Battery kit. Een goedkoop alternatief is de Brofish Dual Battery Charger + 2x Battery, een kit met dubbel lader en twee batterijen. Brofish heeft ook voor de HERO3/HERO3+ nog een batterij beschikbaar, laders worden schaars.

Extra´s

 • GoPro Smart Remote (HERO5/HERO4) / GoPro Wi-Fi Remote (HERO3+/HERO3/HD HERO 2/Original HD HERO

  Hiermee kan je je GoPro tot op 100m afstand bedienen maar hij is ook handig om als je camera gemonteerd is waar je er niet makkelijk bij kan of als je een selfie wilt maken zonder de burst modus hiervoor te misbruiken.

 • SP Gadgets SMART POLE 71cm / SP Gadgets SMART POLE 99cm

  Als je dan toch een remote hebt dan is het ook handig om een pole te kopen waar de remote op geklikt kan worden zodat je met 1 hand selfies kan maken.

  SP Gadgets SMART POLE 40

 • GoPro LCD Touch BacPac (HERO4 Black/HERO3+/HERO3)

  Removu P1 Met de HERO4 Silver en de HERO5 Black is deze eigenlijk overbodig geworden. Ik heb er veel plezier van gehad met me HERO3+ Black. Erg handig als je foto's wilt maken of even een instelling wilt controleren zonder dat je je Wi-Fi aan moet zetten om het met je telefoon te doen. Ook makkelijk om snel even wat terug te kijken en TAGs (HERO5/HERO4) toe te voegen.

  Helemaal overbodig is hij overigens niet want met de Removu P1 kan je het schermpje op je pols bevestigen en draadloos je camera bedienen.
  Op dit moment is de Removu P1 voor maar €39.00 verkrijgbaar bij Foka dus zojuist ook zelf een exemplaar besteld.

  Voor de Removu P1 is ook een Cradle beschikbaar waarmee je het schermpje ook op een GoPro mount te monteren, bijv. op het stuur van je fiets.

 • GoPro Portable Power Pack

  Een powerpack is erg handig als je een lange time-lapse wilt maken maar ook als je op de piste bent en je je lege batterij wilt opladen.

GoPro Karma Grip

El Grande + Karma GripMocht je een GoPro Karma Grip hebben of willen gaan aanschaffen in de toekomst dan is de nieuwe GoPro El Grande een ideale pole om er bij te nemen. De Karma is namelijk makkelijk op de El Grande te bevestigen en dan heb je dus ook gestabiliseerd beeld als je jezelf bijvoorbeeld tijdens het sciien aan het filmen bent.

Deze pole is volledig uitgeschoven 97cm en ingeklapt maar 38cm dus makkelijk mee te nemen.

 • Schuift uit tot 97cm om dichter bij de actie te komen en schuift in tot 38cm voor gebruik onderweg
 • Het geïntegreerd kogelgewricht aan het einde van de pole maakt het makkelijk om je GoPro 360° te draaien zonder te stoppen om je camera er af te halen en opnieuw erop te zetten
 • Extra grote premium grip zodat je de El Grande comfortabel met twee handen kan vasthouden
 • Twist-lock ontwerp voor snel en makkelijk gebruik
 • Duurzaam en waterdicht