Gletopto lampen

Gletopto lampen

Gledopto heeft een heel scala aan Zigbee lampen, E27, E14, GU10, maar ook LED strip controlers, downlights buiten verlichting en flood lights. Hier een overzicht waar je Gledopto lampen kan kopen.

Gledopto wordt via diverse kanalen verkocht, voor Nederland is dat Amazon of AliExpress. Dit zijn de 2 officiele verkoopkanalen van Gledopto. Via third-party sellers zie je ze ook op diverse andere Chinese sites voorbij komen als MiniInTheBox en Gear Best maar ik houd het bij de officiele distribiteurs.
Wil ik het snel hebben en ik heb er wat voor over dan bestel ik via Amazon. Heeft het geen haast , dan bespaar ik wat uit via AliExpress.

Gledopto starterkit

Starterkits zijn vaak het makkelijkste om mee te beginnen. Het ligt er aan welke kit je koopt maar de meeste bestaan uit een hub/bridge, afstandsbediening en een aantal lampen.

Gledopto Soposh Dual White And Color Plus Starter RGB+CCT

AliExpress

57,94
Gledopto 12W Bulb Plus, Starter Kit

Deze set bestaat uit 2 12W E27 lampen en een afstandsbediening.

50,45
Gledopto 6W Bulb Plus, Starter Kit

Dit is een set met 2 6W E27 lampen en een afstandsbediening.

87,14
Gledopto 4W Bulb Plus, Starter Kit

Dit is een set met 4 4W GU10 lampen en een afstandsbediening.

Amazon

107,14
Gledopto 4W Bulb Plus, Starter Kit

Dit is een set met 4 GU10 lampen en een afstandsbediening.

Deze sets zijn van de nieuwe Soposh Plus lijn van Gledopto. Het mooie hiervan is dat deze met een Zigbee hub werkt en tegelijke tijd ook met de afstandsbediening bediend kan worden. Wil je met Hue integreren dan zal je nog wel een Philips Hue bridge nodig hebben.

52,95
Philips Hue Bridge

 

Lampen

Hieronder staan een selectie van beschikbaar lampen.
Klik op een fittings formaat om het tabblad met de voor die fitting beschikbare lampen weer te geven.

Gledopto E27 LED lampen

Dit is de meest gangbare fitting voor de meeste lampen in en om het huis. Niet gek dat hier dan ook de meeste opties beschikbaar zijn.

Gledopto E14 LED lampen

Dit is een kleine maar ook gangbare fitting voor lampen in en om het huis.

Gledopto GU10 LED lampen

Deze fitting zie je voornamelijk bij (inbouw) spotjes. Hij komt ook veel voor en er is hier dus ook wat keuze.

Gledopto MR16 GU5.3 LED lampen

Downlight

Gledopto LED inbouwspots

Dit zijn complete inbouwspotjes die je vaak in de keuken of badkamer zien maar die op heel veel locaties gebruikt kunnen worden zoals bijvoorbeeld boekenkasten, keukenkastjes etc. Gledopto heeft hier 2 variaties in 3 wattages.

Let op, de Gledopto 12w inbouw spotjes hebben een afwijkende afmeting (groter) ten opzichte van de 6w en 9w versies.

Gledopto LED controlers

Gledopto is vooral handig als je met de LED strips gaat werken. De LED controlers van Gledopto zijn er in een aantal variaties, RGB+CCT, RGBW, CCT of alleen als dimmer. De nieuwe Soposh Plus lijn heeft twee controlers, een RGBW en RGB+CCT variant, de laatste bied de meeste opties. Deze zijn ook allemaal zonder solderen aan te sluiten middels hoek connectors. Zo kan je je IKEA Kalax kast mooi aan de achterkant voorzien van een LED strip en deze middels Philips Hue bedienen.

De reguliere RGB+CCT en RGBW controlers zijn er ook nog eens in 2 variaties, een versie met 1ID en een met 2ID's. Met de 1ID zie je in de Hue app 1 lamp (LED strip), met de 2ID zie zie je een RGB en een CCT lamp. Zo kan je de kleuren los van het wit instellen.


RGB+CCT Mini ControlerGledopto heeft ook een RGB+CCT Mini Controler welke je direct op een USB poort van je TV plaatst en de LED's rond de achterkant van je TV om zo een Ambilight effect te creëren onder de €25,-

Wall Touch Panel RemoteNaast de binnen lampen heeft Gledopto ook flood/buiten lampen en muur schakelaars welke ook met Hue samenwerken. Zo kan je dus je analoge muur schakelaar vervangen door die van Gledopto en via de Hue app aangeven wat er moet gebeuren als die knop wordt ingedrukt.

Ik heb deze Wall Touch Panel Remote onlangs binnen gekregen en je moet er wel op letten dat deze met 3 draden aangesloten dient te worden. In mijn wandcontactdoos zit alleen een fasedraad (L, bruin) en een schakeldraad (L1, zwart). Ik moet dus nog even een nuldraad (N, blauw) trekken om deze te kunnen gebruiken. Houd hier rekening mee als je deze wilt gaan gebruiken.