Waar kan ik Hot Toys figuren kopen?

Waar kan ik Hot Toys figuren kopen?

Sinds jaren staat Hot Toys bekend om hun hoogwaardige actie figuren. In deze post een lijst met websites waar je Hot Toys figuren kunt kopen of een pre-order kan plaatsen.

Hot Toys richt zich op voornamelijk op 1/6 schaal figuren van Marvel, Star Wars en DC Comics maar, ze hebben ook Harry Potter, Disney, Back to the Future, Terminator, RoboCop en nog veel meer.

In Nederland zijn er maar een paar locaties en de leveringstijd is vaak maanden na de initiele release in Hong Kong en een aantal maanden na de release in Amerika. Hieronder een lijst met online webshops waar je terecht kunt voor al je action figures

Wil je de pre-order zo snel mogelijk ontvangen (±3 dagen na Hong Kong release) of wil je limited edition figuren bestelen, dan is Hong Kong the way to go.
Deze site hebben meestal een 1st batch en 2nd batch bestel optie. Bij de 1st batch optie betaal je iets meer maar, je pre-order komt dan dus een paar dagen na de release al binnen. De 2nd batch is wat voordeliger en komt meestal een maand later. Daarna volgt Sideshow en nog later Nederland.

Ook hebben deze sites vaak ook nog oudere modellen staan, soms heel zeldzaam. Voordat je denkt dat ze veel te duur zijn, kijk even goed naar welke versie het is. Van de Iron Man mk L zijn er in Hong Kong een aantal zeer gelimiteerde uitgaves geweest. Om in aanmerking te komen om die te kopen moest je bij een bepaalde bank een rekening openen en minimaal HKD 3.000.000 (als ik het me goed herinner) storten. Deze Iron Man mk 50 is zeer gelimiteerd en daar betaal je voor, €1300 wel te verstaan.

Bestel je buiten de EU dan heb je kans dat je bij aflevering nog extra bij moet betalen aan de vervoerder voor BTW, invoerrechten, inklaringskosten, kosten vervoerder, etc. De ervaring leert dat dit meestal niet het geval is maar houd er in iedergeval rekening mee zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Op een figuur van €300 kan er zomaar €100 bij komen.

Australië

Canada

Zuid Afrika