Vakantie tip: stroom

Vakantie tip: stroom

Iedereen die wel eens buiten europa of in Engeland op vakantie kent het wel, die ellendige stekkers in het buitenland. Wat heeft men tegenwoordig vaak mee? Mobiel, tablet, laptop, compact camera, DSLR, scheer apparaat, etc. Dat zijn heel wat verloop stekkers.

Al enige jaren doe ik het anders, ik neem één of twee adapters mee en een stekkerblok. Zo kan je dus in één buitenlands stopcontact toch al je apparaten opladen.

Mocht op de bestemming niet alleen de stekker anders zijn maar ook het voltage dan is het van belang dat de apparatuur hiervoor geschikt is. In de VS is alles 110V en 60hz, in de meeste delen van Europa draaien we op 220V en 50hz. (Daarom zijn is de TV hier max 50fps en in de VS 60fps.) Contoleer voor je weg gaat of je apparatuur dit ondersteunt. De meeste in Nederland aangeschafte mobiele apparaten zijn geschikt voor 100-240V 50-60hz. Dit staat op de stroom adapter vermeld.

AUKEY Quick Charge 3.0 6-Port USB Travel Quick ChargerTegenwoordig heb ik ook een AUKEY Quick Charge 3.0 6-Port USB Travel Quick Charger mee. Deze lader heeft vier 2.4mAh poorten en twee Qualcomm Quick Charge 3.0mAh poorten voor super snel opladen. Hij is geschikt voor 100-240V en wordt aangesloten met een standaard 8-kabel. Op vakantie kan je dus een 8-kabel meenemen voor het land van bestemming, of een stekker adapter. Zo kan je al je USB apparaten opladen zonder een tas vol losse laders en stekker adapters.

BlitzWolf BW-PS1 Power Strip + USBSinds kort is hier ook een BlitzWolf BW-PS1 Power Strip + USB bij gekomen. Deze bevat drie stopcontacten en drie USB poorten waarvan één QC3.0 poort voor extra snel laden. Je kan de AUKEY 6-Port USB Travel Quick Charger hierbij prikken voor in totaal 3 USB poorten of neem 2 adapters mee op vakantie om ze beide volledig te benutten.

De BlitzWolf BW-PS1 ligt standaard naast de TV met de TV, Horizon Box en Bluray speler er in. De 3 USB poorten kan ik dan voor vanalles gebruiken. Hier lag eerst een 6 poorts stekkerblok, veel groter en meestal zaten er in de 3 niet gebruikte stopcontacten verschillende USB laders. Ik bespaar nu veel ruimte door dit stekkerblok te gebruiken.

Mocht je zelf nog tips hebben, laat deze dan achter in de comments hieronder.