Kitbashing

Kitbashing

Wat is kitbashing? Kitbashing is het zelf samenstellen van onderdelen uit reguliere kits en deze samenstellen om een custom iets te maken. In deze post vind je wat tips en onderdelen om zelf een kitbash Tony Stark te maken.

Om een kitbash Tony Stark te maken zal je een 1:6 schaal lichaam nodig hebben, een hoofd, kleding, accessoires en eventueel custom aanpassingen aan het geheel. Gemakshalve gaan we er hier van uit dat een Hot Toys figuur authentiek/origineel/echt is.

Lichaam

Voor het lichaam zijn veel verschillende opties. Wil je een zoveel mogelijk authentieke Tony Stark hebben dan kan je altijd een Hot Toys Movie Master Series lichaam gebruiken. Een veelgebruikte Hot Toys body is die van Tony Stark, The Mechanic (MMS209). De meeste verzamelaars vinden dit een van de minst mooie sets, leuke accessoires maar dat is het eigenlijk. Dan is het handig om deze body voor een kitbash te gebruiken. Een authentieke Tony Stark, alleen andere kleding.
Kosten? Ongeveer €420 voor een tweedehands exemplaar + verzendkosten. Via Marktplaats loopt er nu (2019-10-31) een voor €130.

Hot Toys heeft in het verleden ook losse lichamen verkocht met verschillende lichaamsbouw, deze zijn her en der nog schaars verkrijgbaar voor een aardig prijsje, denk aan €200. Hot Toys gebruikt deze zelf dus als basis voor de verschillende figuren. Voor Tony Stark wordt dan vaak de TrueType Basic Series Regular Body (TTM21) gebruikt.
Het nadeel is alleen dat hier geen arc reactor in zit. Afhankelijk van welke kleding set je koopt zit er wel een arc reactor bij maar deze zal niet op kunnen lichten.

Wil je niet zoveel uitgeven en/of toch een verlichte arc reactor dan is dit een mooie optie. De IOU3000 Studio Tony Stark lichaam met Arc Reactor. Deze body wordt geleverd met 3 verschillende Arc Reactors en een licht module. Deze komt dan qua look het meeste in de buurt van de officiele Hot Toys Tony Stark figuren.

IRON MAN 2

Tony Stark race suitIn IRON MAN 2 rijd Tony over het circuit van Monaco als Whiplash opeens opduikt. Heb je de Iron Man mk V dan kan je er voor kiezen om het racepak en de accessoires te kopen om Tony weer te geven met de koffer die bij de Iron Man mk V zit.

Hoofd

Als je al een ven de Iron Man figuren van IRON MAN 2 hebt dan kan je een van de hoofden daarvan gebruiken. Die van de mk V is perfect hiervoor, deze is battle damaged zoals in de film. Je kan ook het hoofd van de mk IV hiervoor gebruiken.
Ook kan je er voor kiezen om via een derde party een hoofd te kopen die goed lijkt op Tony in IRON MAN 2.

Kleding / outfit

Race Suit

Accessoires

Bij de Hot Toys Iron Man mk 5 zit ook een koffer maar TYS one:6 toys heeft een opengeklapte beweegbare koffer gemaakt zodat je de scene kan creëeren waar Tony het pak aan trekt. Hij is officieel uitverkocht maar her en der nog wel verkrijgbaar.

Spider-Man: Homecoming

MK100 Studio Spider-Man: Homecoming-Tony Stark outfitMet de re-issue van de diecast Iron Man mk XLVII zullen veel verzamelaars erg blij zijn. Een leuke setting voor als je deze al hebt of nu gaat bestellen kan zijn de Iron Man suit met lege helm tegenover Spider-Man met op de achtergrond Tony Stark in z'n Indiaase gewaad zoals in de film te zien is. Leuke setting voor op een Detolf plank.

In tegenstelling tot veel kit bashes wordt deze compleet geleverd met body, hoofd en zelfs een standaard zoals Hot Toys om hem neer te zetten.

Deze complete set is te pre-orderen bij Toys Wonderland voor rond de €140 en wordt in de tweede helft van 2020 verwacht.

Avengers Infinity War

Hoofd

Kleding / outfit

Nano Combat Suit

Accessoires