Breastaurants
© Hooters

Breastaurants

Breastaurants zijn restaurants met schaars gekleed vrouwelijk personeel. De bekendste is toch wel de meest bedekkende, Hooters, die ook kort in Amsterdam een franchise had. Hier volgd een lijst met de bekendste breastaurants.

Hooters

www.hooters.com

Hooters

In 1983 opende de eerste Hooters zijn deuren in Clearwater, Florida en inmiddels zijn er meer dan 430 vestigingen in 29 landen. In de jaren 90 zat er een vestiging op het Damrak in Amsterdam maar die raakte al vrij snel de franchise kwijt. Het duurde nog jaren voor er weer een Hooters "dichtbij" open ging en dat was in Dusseldorf in 2007. Deze vestiging is helaas na 2 jaar alweer gesloten. De dichtsbijzijnde zit nu in Frankfurt.

Hooters is bekend geworden door hun buffalo style hotwings en de hotpants en topjes die de serveersters dragen. Toch is het een familie restaurant en zijn de vestigingen waar ik in Amerika geweest ben eigenlijk altijd vol met families. Het eten is er erg goed net als de service, iets wat ik in Amsterdam zeker miste.

De eerste Hooters die ik bezocht was Hooters of Bayside in Miami, Florida. Inmiddels heb ik zl zoveel vestigingen in meerdere staten en landen bezocht dat ik de tel ben kwijt geraakt.

The WingHouse Bar & Grill

www.winghouse.com

The WingHouse Bar & Grill

Dit eind jaren 90 geopende restaurant is eigenlijk een Hooters clone met 1 groot verschil, naked wings (chicken wings zonder panko) ipv breaded wings. Klein begonnen maar inmiddels ook door heel Florida en Texas te vinden.

Mijn eerste bezoek was bij de WingHouse in Daytona Beach, Florida die daar tegenover de Hooters zit.

Tilted Kilt

www.tiltedkilt.com

Tilted Kilt

Twin Peaks

www.twinpeaksrestaurant.com/

Twin Peaks