Weber Connect Smart Grilling Hub review
© Weber

Weber Connect Smart Grilling Hub review

Via Weber Nederland en ReviewClub de nieuwe Weber Connect Smart Grilling Hub op proef gekregen om te testen en te reviewen. Hier lees je mijn ervaring met dit nieuwe product van Weber.

Ik wordt niet betaald om deze review te schrijven, het apparaat is in bruikleen. Er is dus geen reden om een extra positieve review te schrijven.

UPDATE 20-03-2021: Weer eens de Weber Connect er bij gepakt en er stond een update klaar. Deze update maakt het eindelijk een knappe thermometer die nu ook een temperatuur range kan monitoren of als kookwekker gebruikt kan worden. De accu duur lijkt ook een stuk verbeterd, hij kan iig een hele sessie mee. Meer details volgen nog.

UPDATE 23-05-2020: Vrijdag (Apple) / zaterdag (Android) is de nieuwe Weber Connect App en firmware voor de Weber Connect Hub beschikbaar gekomen. Na de app te hebben geupdate de Connect Hub aangezet, de Connect App gestart en het updaten begon meteen vanzelf en was na een minuut of 3 klaar. Het lijkt er op dat hiermee het probleem van geen melding krijgen als de app niet actief is is opgelost.

UPDATE 16 April 2020: Met de laatste update van de app, 0.9.5 lijkt het graden probleem deels opgelost. Stel je de Connect in op °C dan kan die de temperatuur ook in °C invoeren. Helaas nog geen temperatuur bereik voor low & slow in te stellen, alleen een max temperatuur. Het WiFi signaal lijkt wat slechter te zijn geworden met de update.

Op dit moment (28-03-2020) is de review nog lang niet af en wordt hij nog aangevuld. Ik type dit tijdens het testen zodat ik alles vers in het geheugen heb. ;-)

Installatie en eerste impressie

Op het eerste gezicht ziet de Weber Connect Hub er mooi uit, een zwart glossy zijkant en een semi-transparante bovenkant met de 4 probe ingangen en "display". Hij voelt solide aan. De probes zitten op een handige haspel voor de kabel en ze kunnen handig op elkaar geklikt worden. Verder zit er in de doos nog een micro-USB-kabel om de Weber Connect Hub op te laden, hier had ik wel een USB-C kabel verwacht, en een korte starters handleiding.

Weber Connect Smart Grilling Hub unboxed

Voordat de Weber Connect Hub door UPS was geleverd had ik de Weber Connect app al op m'n telefoon gezet. Toen de Weber Connect Hub geleverd was deze netjes uitgepakt en willen koppelen aan de telefoon. In eerste instantie ging hij niet aan*, maar toen ik er een probe in stak ging hij vanzelf aan. In de Weber Connect app kies je dan voor Hub toevoegen en die werd via Bluetooth direct gevonden. Met een druk op de Weber Connect Hub is hij verbonden. Vanwege Bluetooth LE moet je wel je locatie settings delen met de app, een beetje jammer maar goed.
* Het drukpunt zit aan de onderkant in het midden, druk je daar dan gaat hij ook aan. Dit wist ik toen nog niet.

Nadat er verbinding was kwam er meteen een melding dat er updates waren. Deze 6 updates allemaal geinstalleerd en dit nam ongeveer een kwartiertje in beslag. Na het update moet je de Weber Connect Hub opnieuw pairen. Hierna de Wi-Fi ingesteld, dit was zo gedaan maar kan makkelijker. In plaats van een lijstje met netwerken om uit te kiezen moest ik zelf de SSID van m'n Wi-Fi router invoeren en natuurlijk het wachtwoord. Eenmaal klaar werd het tijd om eens in de app te duiken en naar de mogelijkheden te kijken.

Standaard staat de Weber Connect Hub ingesteld op °F wat niet heel logisch is in Europa, maar goed, via de settings stel je hem zo in op °C. Dat zou je denken. Dus we gaan eens een kook "programma" opzoeken en daar is alles nog leeg. Dit moest waarschijnlijk eerst worden gedownload door de app maar hier is geen melding van. Een aantal minuten later stonden er wel "programma's" in de 5 categorieën. Helaas redelijk summier en alles nog steeds °F en lbs, niet heel handig.

Ook kan je in plaats van een programma te kiezen ook een doel temperatuur aangeven, ook hier is alles nog in °F. Voor de omgevings temperatuur probe zou ik verwachten dat je een minimale en een maximale temperatuur kan aangeven maar, helaas. Aangezien ik op dit moment nog niet met de barbecue bezig ben maar gewoon in huis even aan het testen ben even wat lagere temperaturen. De probe is ingesteld op 90°F en tot mijn verbazing laat hij in de andere schermen en op de Weber Connect Hub zelf wel de temperatuur in °C zien. Ik leg de omgevenings temperatuur probe voor de ventilator van m´n laptop en binnen enkele seconden loopt te temperatuur op naar 32°C en geven de Weber Connect Hub en de app een melding dat "de cook" klaar is. Maar met een omgevings thermometer wil ik gewoon weten of m'n ketel temperatuur tussen 2 temperaturen is, dat is zo te zien (nog) niet mogelijk met de Weber Connect Hub.

Na het configureren en "spelen" met de Weber Connect Hub en App de accu verder helemaal op geladen. Twee dagen later wilde ik weer wat testjes doen en tot mijn verbazing was de Connect Hub helemaal leeg. Eenmaal aangesloten op de USB poort wilde hij wel aan en had hij volgens de App nog maar 10% lading over. Wel vreemd als hij al die tijd uit heeft gestaan. Wellicht was hij toch niet helemaal opgeladen want na een nieuwe full charge een paar dagen later de Connect Hub er weer bij gepakt was hij nog wel 95% geladen.

Het testen

Bij Beef en Steak wat mooie stukken vlees besteld. 2.5Kg St. Louis cut ribs, 2Kg baby back ribs en 1.3Kg Argentijnse ossenhaas. We kunnen dus even vooruit.

Gebruikte apparatuur

St. Lous Cut Ribs
St. Lous Cut Ribs
Hieronder een lijstje met de gebruikte apparatuur.

 • Weber Connect Smart Grilling Hub, F/W 1.3_1615
 • GrillEye Pro+ ter vergelijking
 • Samsung Note 9 Extreme, Android 10, One UI 2.0, Engels
 • Weber Connect App versie 0.9.6 (28)
 • Weber Master Touch Premium SE, 2019
 • Weber Original Kettle, 1988

Het bestelde vlees kwam door de weeks binnen en in het weekend maar eens aan de slag gegaan. Als eerste de St. Louis cut ribs. De ketel probes van de Weber Connect Hub en de GrillEye Pro+ vlak bij mekaar geplaatst zodat we de temperaturen kunnen vergelijken. Hier zit ongeveer 2 a 3 graden verschil in, probes werken dus prima.

Kokend water test

Nadat vele testers toch klaagde over een groot temperatuurverschil ook maar even de kokend water test gedaan en dat was wel even schrikken. Dan zie je pas hoe slecht de Weber Connect Hub is.

De test opstelling

 • Pannetje water op het vuur.
 • Weber Connect Hub voorzien van 1 Weber probe en 1 GrillEye probe.
 • GrillEye Pro+ voorzien van 1 GrillEye probe en 1 Weber probe.

De merk eigen probes zaten in poort 1 en die van het andere merk in de laatse poort, 4/8. Op de screenshots zijn de Weber probes rood en de GrillEye probes oranje.

Mijn bevindingen

Zeer teleurstellend. Ik had heel veel meer verwacht van Weber. De BBQ's kunnen niet stuk (m'n oudste is 30+ jaar en nog steeds in gebruik), maar van electronica en software moeten ze nog veel leren. Basis functionaliteiten werken al niet.

Plus punten

 • Mooi design
 • App ziet er modern uit
 • Goede magneet om op thermometer houder van Weber BBQ te zetten
 • Nieuwe accessoires om op de verschillende BBQ's te "bevestigen"
 • Goede WiFi verbinding

Min punten

 • De juiste temperatuur weergeven!!!
 • Geen "smoke" temperatuur bereik in te stellen
 • Slechte accu duur
 • Weinig recepten
 • Slechte kwaliteit probe clip

Verbeteringen

 • Op Europese markt instelling standaard op °C en gram
 • Melding dat recepten nog worden gedownload (na installatie app)
 • In de recepten ook de kern temperatuur vermelden, leerzaam
 • USB-C in plaats van micro-USB
 • Integratie met thuisassistent zoals Google Home, Alexa, etc

De Wi-Fi verbinding is goed. De Weber Connect Hub blijft stabiel verbonden met m'n Wi-fi en zelfs als ik buitens huis ben kan ik de temperatuur in de app aflezen.
Het is vervelend dat je in de app niet even de temperatuur kan aanpassen. Je moet "Stop grilling" doen en opnieuw beginnen, niet gebruiksvriendelijk.

Voor de omgevingssensor probe had ik in de app wel verwacht dat je een temperatuurbereik kan ingeven en een melding krijgt als de ketel buiten dit bereik is. Helaas kan dat niet in de Weber Connect App waardoor je dus eigenlijk weinig aan deze temperatuur probe hebt, tenzij je de hele middag naar de thermometer wilt kijken. Een ander dingetje is dat het jammer is dat je maar van één probe de temperatuur kan aflezen op de Weber Connect Hub. In de app zie je ze wel allemaal netjes onder mekaar met kleur codering.
In de Weber Connect app kan je geen "smoke" temperatuurbereik opgeven, een groot nadeel. De meegeleverde clip voor de omgevingssensor is ook niet helemaal de juiste maat, als ik deze in m'n GBS rooster plaats dan zit de probe los in de clip, deze blijft niet op z'n plek zitten.

De accu capaciteit is dramatisch en daardoor is de Weber Connect Hub eigenlijk ook niet geschikt voor een spontane BBQ sessie. Als hij een paar dagen uit is is hij al leeg, erg vervelend. Ik heb hem nu met deze test dan ook 24/7 aan de oplader hangen voor het geval ik hem wil gebruiken.

Het zou leuk zijn als de app ook met thuisassistenten als Goolge Home zou werken zodat je op je Google Home Hub de temperaturen en meldingen ziet. Nog mooier zou zijn als je hier ook de recepten op kunt bekijken. Heb je een Google Home Hub in de keuken staan dan heb je een mooi scherm om af te lezen wat je moet doen met de voorbereiding.

Conclusie

Laat dit product lekker op de plank liggen en kijk bijvoorbeeld naar een GrillEye Pro+, meer mogelijkheden voor de zelfde prijs. Of probeer een Inkbird via AliExpress, kosten niet veel en worden best aardig aangeschreven.

Aan Weber-Stephen Products Llc:
Haal dit product onmiddelijk van de markt, dit doet meer schade dan goed. Als iemand door het gebruik van deze thermometer een salmonella vergiftiging op loopt dan worden jullie niet blij. De thermometer geeft aan dat het product gaar is terwijl deze nog lang niet gaar is.

 


 


Related items