Weber Connect Smart Grilling Hub review
© Weber

Weber Connect Smart Grilling Hub review

Via Weber Nederland en ReviewClub de nieuwe Weber Connect Smart Grilling Hub op proef gekregen om te testen en te reviewen. Hier lees je mijn ervaring met dit nieuwe product van Weber.

Ik wordt niet betaald om deze review te schrijven, het apparaat is in bruikleen. Er is dus geen reden om een extra positieve review te schrijven.

UPDATE 23-05-2020: Vrijdag (Apple) / zaterdag (Android) is de nieuwe Weber Connect App en firmware voor de Weber Connect Hub beschikbaar gekomen. Na de app te hebben geupdate de Connect Hub aangezet, de Connect App gestart en het updaten begon meteen vanzelf en was na een minuut of 3 klaar. Nu eens kijken of er wat verbeterd is.

Installatie en eerste impressie

Op het eerste gezicht ziet de Weber Connect Hub er mooi uit, een zwart glossy zijkant en een semi-transparante bovenkant met de 4 probe ingangen en "display". Hij voelt solide aan. De probes zitten op een handige haspel voor de kabel en ze kunnen handig op elkaar geklikt worden. Verder zit er in de doos nog een micro-USB-kabel om de Weber Connect Hub op te laden, hier had ik wel een USB-C kabel verwacht, en een korte starters handleiding.

Weber Connect Smart Grilling Hub unboxed

Voordat de Weber Connect Hub door UPS was geleverd had ik de Weber Connect app al op m'n telefoon gezet. Toen de Weber Connect Hub geleverd was deze netjes uitgepakt en willen koppelen aan de telefoon. In eerste instantie ging hij niet aan*, maar toen ik er een probe in stak ging hij vanzelf aan. In de Weber Connect app kies je dan voor Hub toevoegen en die werd via Bluetooth direct gevonden. Met een druk op de Weber Connect Hub is hij verbonden. Vanwege Bluetooth LE moet je wel je locatie settings delen met de app, een beetje jammer maar goed.
* Het drukpunt zit aan de onderkant in het midden, druk je daar dan gaat hij ook aan. Dit wist ik toen nog niet.

Nadat er verbinding was kwam er meteen een melding dat er updates waren. Deze 6 updates allemaal geinstalleerd en dit nam ongeveer een kwartiertje in beslag. Na het update moet je de Weber Connect Hub opnieuw pairen. Hierna de Wi-Fi ingesteld, dit was zo gedaan maar kan makkelijker. In plaats van een lijstje met netwerken om uit te kiezen moest ik zelf de SSID van m'n Wi-Fi router invoeren en natuurlijk het wachtwoord. Eenmaal klaar werd het tijd om eens in de app te duiken en naar de mogelijkheden te kijken.

Standaard staat de Weber Connect Hub ingesteld op °F wat niet heel logisch is in Europa, maar goed, via de settings stel je hem zo in op °C. Dat zou je denken. Dus we gaan eens een kook "programma" opzoeken en daar is alles nog leeg. Dit moest waarschijnlijk eerst worden gedownload door de app maar hier is geen melding van. Een aantal minuten later stonden er wel "programma's" in de 5 categorieën. Helaas redelijk summier en alles nog steeds °F en lbs, niet heel handig.

Ook kan je in plaats van een programma te kiezen ook een doel temperatuur aangeven, ook hier is alles nog in °F. Voor de omgevings temperatuur probe zou ik verwachten dat je een minimale en een maximale temperatuur kan aangeven maar, helaas. Aangezien ik op dit moment nog niet met de barbecue bezig ben maar gewoon in huis even aan het testen ben even wat lagere temperaturen. De probe is ingesteld op 90°F en tot mijn verbazing laat hij in de andere schermen en op de Weber Connect Hub zelf wel de temperatuur in °C zien. Ik leg de omgevenings temperatuur probe voor de ventilator van m´n laptop en binnen enkele seconden loopt te temperatuur op naar 32°C en geven de Weber Connect Hub en de app een melding dat "de cook" klaar is. Maar met een omgevings thermometer wil ik gewoon weten of m'n ketel temperatuur tussen 2 temperaturen is, dat is zo te zien (nog) niet mogelijk met de Weber Connect Hub.

Na het configureren en "spelen" met de Weber Connect Hub en App de accu verder helemaal op geladen. Twee dagen later wilde ik weer wat testjes doen en tot mijn verbazing was de Connect Hub helemaal leeg. Eenmaal aangesloten op de USB poort wilde hij wel aan en had hij volgens de App nog maar 10% lading over. Wel vreemd als hij al die tijd uit heeft gestaan. Wellicht was hij toch niet helemaal opgeladen want na een nieuwe full charge een paar dagen later de Connect Hub er weer bij gepakt was hij nog wel 95% geladen.

UPDATE 16 April 2020: Met de laatste update van de app, 0.9.5 lijkt het graden probleem deels opgelost. Stel je de Connect in op °C dan kan die de temperatuur ook in °C invoeren. Helaas nog geen temperatuur bereik voor low & slow in te stellen, alleen een max temperatuur. Het WiFi signaal lijkt wat slechter te zijn geworden met de update.

Het testen

Op dit moment (28-03-2020) is de review nog lang niet af en wordt hij nog aangevuld. Ik type dit tijdens het testen zodat ik alles vers in het geheugen heb. ;-)

Bij Beef en Steak wat mooie stukken vlees besteld. 2.5Kg St. Louis cut ribs, 2Kg baby back ribs en 1.3Kg Argentijnse ossenhaas. We kunnen dus even vooruit.

Gebruikte apperatuur

St. Lous Cut Ribs
St. Lous Cut Ribs
Hieronder een lijstje met de gebruikte apperatuur.

 • Weber Connect Smart Grilling Hub, F/W 1.3_1615
 • GrillEye Pro+ ter vergelijking
 • Samsung Note 9 Extreme, Android 10, One UI 2.0, Engels
 • Weber Connect App versie 0.9.6 (28)
 • Weber Master Touch Premium SE, 2019
 • Weber Original Kettle, 1988

Het bestelde vlees kwam door de weeks binnen en in het weekend maar eens aan de slag gegaan. Als eerste de St. Louis cut ribs. De ketel probes van de Weber Connect Hub en de GrillEye Pro+ vlak bij mekaar geplaatst zodat we de temperaturen kunnen vergelijken. Hier zit ongeveer 2 a 3 graden verschil in.

Mijn bevindingen

De Wi-Fi verbinding is goed, iets waar ik met de GrillEye Pro+ veel problemen mee heb. De Weber Connect Hub blijft stabiel verbonden met m'n Wi-fi en zelfs als ik buitens huis ben kan ik de temperatuur in de app aflezen. Het is vervelend dat je niet even de temperatuur kan aanpassen. Je moet "Stop grilling" doen en opnieuw beginnen, niet gebruiksvriendelijk.

Voor de omgevingssensor probe had ik in de app wel verwacht dat je een temperatuurbereik kan ingeven en een melding krijgt als de ketel buiten dit bereik is. Helaas kan dat (nog) niet in de Weber Connect App waardoor je dus eigenlijk weinig aan deze temperatuur probe hebt, tenzij je de hele middag naar de thermometer wilt kijken. Een ander dingetje is dat het jammer is dat je maar van één probe de temperatuur kan aflezen op de Weber Connect Hub, op de GrillEye Pro+ kan je alle 8 de probes op één scherm weergeven. Ook kan je in de GrillEye Pro+ een "Smoke" temperatuurbereik opgeven. De meegeleverde clip is ook niet helemaal de juiste maat. Als ik deze in m'n GBS rooster plaats dan zit de probe los in de clip, deze blijft niet op z'n plek zitten.

Het mooie is wel dat m'n GrillEye probes ook prima werken op de Weber Connect, al zit er wel een verschil in de omgevingstemperatuur met de probs op de zelfde plaats.

Alleen als de app actief op de voorgrond open is dan krijg je een melding als je tijd/temperatuur is bereikt. Heb je de app in de achtergrond open en let je niet op dan heb je verkoold vlees. GrillEye kan dit ook dus moet Weber dat ook kunnen.

Het zou leuk zijn als de app ook met thuisassistenten als Goolge Home zou werken zodat je op je Google Home Hub de temperaturen en meldingen ziet.

Verbeteringen

 • Op Europese markt instelling standaard op °C en gram
 • App in de achtergrond actief houden voor meldingen
 • Melding dat recepten nog worden gedownload
 • Betere accu duur, deze is echt dramatisch
 • USB-C in plaats van micro-USB.
 • Integratie met thuisassistent zoals Google Home, Alexa, etc

 


 


Related items

Random foto's

Waar kan ik Hot Toys figuren kopen?
La la la la lasagna
12th Dutch Open Technical Championships
Iron Man mk LXXXV accessoires
11th Dutch Open Poomsae Championships
Manchester, UK
12 luchthaven tips die je vast niet kent
Miami, FL, USA
Ga niet in op Facebook advertenties

advertentie